FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: centar za gospodarenje otpadom "Marišćina" do kraja 2013.

Autor: hsup
RIJEKA, 18. ožujka 2011. (Hina) - Gradnja županijskog centra za gospodarenje otpadom u Marišćini trebala bi početi ove godine i završiti do kraja 2013., kazao je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare.

Komadina je izvijestio da je Europska komisija jučer odlučila o sufinanciranju, tj. o dodjeli nepovratna 22,3 milijuna eura za gradnju toga centra, naglasivši da su sada ispunjeni svi financijski uvjeti za raspisivanje natječaja za izvođače radova na tom projektu.

Njegova je ukupna vrijednost 51,2 milijuna eura, a kad Europska komisija i hrvatska vlada potpišu sporazum o projektu, natječaj za izvođača radova raspisat će nositelj projekta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Komadina je naglasio da svota od 22,3 milijuna eura za projekt neće biti isplaćena odjednom, nego da će se dio po dio tog novca moći "povući" iz europskog programa IPA, po fazama provedbe radova.

Rekao je da je sada osigurano oko 80 posto novca potrebna za gradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom te da će najveći dio novca osigurati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz vlastitih sredstava i zajmom, a preostalih 20 posto će izdvojiti grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Komadina je rekao i da je riječ o prvom projektu gradnje regionalnog odlagališta otpada koji će se financirati iz programa IPA, da će odluka Europske komisije omogućiti da Hrvatska uštedi oko 150 milijuna kuna, koji će moći biti usmjereni u druge projekte te da izgradnja novog centra za gospodarenje otpadom neće utjecati na cijenu komunalnih usluga za stanovništvo u županiji.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙