FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: počeo pilot-projekt odvojenog skupljanja otpada

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Zagrebački holding - podružnica Čistoća počela je početkom ožujka pilot-projekt odvojenog skupljanja korisnog otpada na uzorku od 8000 domaćinstava na području Zapruđa i Kajzerice, dijela Dubrave te u Voćarskoj ulici, izvijestio je danas na internetskim stranicama Zagrebački holding.

Ističe kako je uz taj relativno veliki pilot projekt u tijeku i pilot projekt odvojenog skupljanja otpada u zgradi na Zelenom trgu, te priprema projekta za zgradu Mamutica u ulici Božidara Magovca u Travnom.

Glavni cilj projekata je utvrditi mogućnosti smanjenja količina otpada koje se odlažu na odlagalištu Jakuševec-Prudinec odvojenim skupljanjem korisnog otpada na mjestu nastanka (papir, staklo i plastika) te njegovim recikliranjem ili korištenjem za proizvodnju energije (biootpad), navodi Zagrebački holding.

Dodaje da su u tu svrhu, na navedenim područjima postavljene skupine spremnika za odvojeno skupljanje otpada. Za papir i tetra pak – sivi spremnik s plavim poklopcem, za staklo - sivi spremnik sa zelenim poklopcem, za plastiku - sivi spremnik sa žutim poklopcem.

U Zagrebačkom holdingu ističu da će pilot-projekt trajati godinu dana tijekom koje će se pratiti učinci.

"Ovakvim pristupom, očekivane koristi bi trebale biti povećanje količina korisnog otpada koji će se reciklirati, smanjivanje količina otpada koje se odlažu na odlagalište Jakuševec-Prudinec, smanjivanje štetnih utjecaja otpada na okoliš i bolja kvaliteta života u našem gradu", ističe Zagrebački holding.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙