FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK sufinancirat će projekt "Marišćina"

Autor: ipet
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Europska komisija sufinancirat će s više od 22,3 milijuna eura projekt izgradnje centra za gospodarenje otpadom "Marišćina" u Primorsko-goranskoj županiji.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da je dobilo obavijest Europske komisije o tomu da je 17. ožujka ove godine Europska komisija donijela odluku o sufinanciranju projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom za Primorsko-goransku županiju "Marišćina" u iznosu od 22 milijuna i 332.000 eura.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje toga centra je 51 milijun i 220.000 eura. Ostatak do punoga iznosa financirat će se iz vladina Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zajmom Europske investicijske banke.

Kako se navodi, uskoro bi trebao biti potpisan dvostrani sporazum o projektu između Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske, a ubrzo nakon toga bit će raspisan natječaj za odabir izvođača radova.

U priopćenju ministarstva se podsjeća da su u veljači ove godine počeli radovi na izgradnji prve faze Centra za gospodarenje otpadom "Bikarac" za Šibensko-kninsku županiju.

(Hina) pp/xipet yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙