FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem: gradonačelnik dužan preispitati odluku

Autor: tdel
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem izjavio je danas novinarima kako Gradska skupština traži od gradonačelnika Milana Bandića da predloži nova mjerila za sudjelovanje roditelja u troškovima jaslica i dječjih vrtića, a Bandić je dužan preispitati odluku koja je još na snazi, tj. da od 1. srpnja vrtići poskupe do 2000 kuna prema dohodovnom cenzusu.

Šprem je rekao kako će zajedno s predstavnicima civilnoga društva sjesti i razgovarati te organizirati javnu raspravu kako bi uskladili stajališta i donijeli najpravedniju odluku. Sada su jaslice 200 kuna, a vrtići 400.

Na novinarski upit o tome hoće li do 1. srpnja biti dovoljno vremena, Šprem je odgovorio: "Kako ne, pa koji je danas datum - 10. ožujka. Pa kako nema vremena?"

Na konstataciju da se spominje jedinstvena cijena od 500 kuna, Šprem je odgovorio kako su to bile ideje u razgovorima s predstavnicima udruga "Roda" i "Vrtići za sve", ali, dodao je - to su samo ideje.

Istaknuo je kako je onda tražio da sjednu s gradonačelnikom i njegovim suradnicima te da vide što oni misle kako bi uskladili stajališta.

"U principu, ono za što se zalaže Gradska skupština to je da u suštini ne dođe do poskupljenja dječjih vrtića i jaslica dok god to ne bude moguće u primjeni osobnog identifikacijskog broja građana, gdje se onda utvrđuje imovinski cenzus jer je dohodovni cenzus faličan", izjavio je Šprem.

Najavio je da će Gradska skupština postupiti po zakonskim ovlastima ako se gradonačelnik usprotivi i da će se sve riješiti na Gradskoj skupštini.

(Hina) xbma/xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙