FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

12 godina za ubojstvo povratnice s kojom je bio u vezi

Autor: vhor
KARLOVAC, 8. ožujka 2011. (Hina) - Na 12 godina zatvora nepravomoćno je danas na Županijskome sudu u Karlovcu osuđen branitelj s PTSP-om Mile Knežević (51) iz Gračaca zbog prošlogodišnjeg ubojstva Mirjane Nikolić, povratnice iz Vojvodine s kojom je bio u vezi.

Kneževiću je suđenje počelo danas, te je čitanja optužnice saslušanjem očevidaca ubojstva i dvoje sudskih vještaka, danas proveden dokazni postupak te je istog dana osuđen.

Kneževiću je suđenje počelo danas. Odmah nakon čitanja optužnice saslušanjem očevidaca ubojstva i dvoje sudskih vještaka proveden je dokazni postupak te je potom i osuđen. Okrivljenik je sucu Anti Ujeviću, nakon čitanja optužnice i pitanja osjeća li se krivim, priznao krivnju riječima: "U potpunosti se osjećam krivim."

Njegova odvjetnica Đurđa Lipoščak nastojala je pobiti prijašnju ocjenu psihijatrijskih vještaka da je u vrijeme ubojstva bio "samo srednjeg stupnja smanjene ubrojivosti" te je predala dokumentaciju po kojoj se Knežević od PTSP-a liječi od 2008. godine.

Psihijatrijska vještakinja Mirna Sisek-Šprem ostala je pri prijašnjoj ocjeni da je Knežević bio pod odlučujućim djelovanjem alkohola (2,23 promila), ali, kako je rekla, "njegova je volja bila pod srednjim stupnjem smanjenja, što se vidi po tome da je suvislo postupao". Kako je rekla vještakinja, najprije je, pošto je pao u razdražljivost zbog primljene SMS poruke Mirjane Nikolić i svađe na cesti s njezinim stricem Dušanom Mandićem, otišao kući po pištolj, vratio se traktorom Mandićevima, u čijoj je kući pucao u nju iz pištolja. "Iz svega proistječe da njegova ubrojivost nije bila toliko poremećena da bi se mogla pravdati težim stupnjem", rekla je Sisek-Šprem.

Pokojna Mirjana Nikolić iz Vojvodine dolazila je u Tomingaj u majčinu kuću radi obnove. Tijekom 2008. i 2009. godine bila je s Kneževićem u vezi, piše u optužnici, što su doznali njihovi bračni partneri i rodbina. Neposredni povod ubojstvu bila je Mirjanina SMS poruka 17. svibnja prošle godine kojom mu prijeti policijom. Pošto je dobio poruku, Knežević ju je pred njezinim stricem i strinom, koji su danas to potvrdili, ubio iz pištolja u njihovoj kući. Sam se prijavio i predao policiji.

Sudsko-medicinski vještak Dražen Cuculić potvrdio je danas pred sudskim vijećem da je umrla od krvarenja uzrokovanog prostrijelnim ranama pluća.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙