FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština: klubovi osudili Bandićev potez

Autor: tdel
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Klubovi većine zastupnika zagrebačke Gradske skupštine, predvođeni SDP-om, na zajedničkoj konferenciji za novinare osudili su potez zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je na početku sjednice povukao sve točke dnevnog reda kojima je predlagatelj.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Davor Bernardić rekao je da Zagreb ne može funkcionirati po modelu ucjene te da gradski zastupnici, zatraže li to, imaju pravo na nadopunu ili izmjenu dnevnog reda.

"Povlačenje točaka s dnevnog reda pokazuje način na koji funkcionira gradonačelnik Milan Bandić kada stvari ne idu njemu po volji i kada se treba suočiti s izvješćem o njegovu radu i slično. Tada na takav način maltretira i drži u blokadi Gradsku skupštinu, Zagrebački holding i Grad Zagreb na štetu svih građana", kazao je Bernardić.

Smatra kako to samo pokazuje koliko je "sulud" izborni zakon koji je na snazi i model upravljanja po kojem gradonačelnik u svakom trenutku može povući točke s dnevnog reda i tako blokirati rad Gradske skupštine. "To definitivno treba mijenjati", rekao je Bernardić dodavši kako je to u rukama Vlade i premijerke Jadranke Kosor. Štiti li vlada gradonačelnika Bandića, budući da već godinu dana u proceduru nije upućen zakon o referendumu, koji bi proceduralno olakšao smjenu gradonačelnika, pitao je.

Josip Kregar (Nezavisna lista V. Sriće) smatra da povlačenje točaka s dnevnog reda govori o nepripremljenosti tih materijala i nepoštivanju obveza. To je najvidljivije u povlačenju točke o izvješću o radu gradonačelnika, rekao je i istaknuo da je gradonačelnik obvezan Skupštini podnositi izvješće o svom radu. Rekao je da stoga očekuje da će uskoro doći do zakonske izmjene kojom bi se omogućila odgovornost gradonačelnika, a i Skupštine.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je danas s dnevnog reda sjednice sve točke kojima je on predlagatelj, među kojima i izvješća o radu gradske uprave i o stanju gradske imovine. To je učinio nakon što su povlečenje nekih točaka zatražili Morana Paliković- Gruden (HNS) i Boris Šprem (SDP).

Potpredsjednica Skupštine Morana Paliković- Gruden je rekla na konferenciji za novinare da je zatražila da se s dnevnog reda povuku dvije točke vezane uz zemljišta psihijatrijske bolnice u Jankomiru jer se radi o darovanju 12 milijuna eura vrijednog zemljišta za što, rekla je, nije navedeno što će se dobiti zauzvrat.

Predsjednik Skupštine Boris Šprem rekao je da sporne točke nisu skinute s dnevnog reda već su odgođene za mjesec dana jer je za pojedine potrebna daljnja analiza, kao npr. točke koje se tiču korekcije cijena dječjih vrtića.

(Hina) xtdel/xbdj yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙