FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Priređen 20. jubilarni Hrvatski bal

Autor: spuc
BEČ, 5. ožujka 2011. (Hina) - Tradicionalni 20. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, otvoren je u subotu navečer u Kur salonu u središtu Beča gdje je nekad dinastija Strauss održavala svoje koncerte.

Bal je okupio oko 800 Hrvata koji žive u Beču, njihove goste iz Domovine i Austrijance. Ove godine bal su posjetila i izaslanstva iz Vukovara s gradonačelnikom Željkom Sabom i Zadra s dogradonačelnikom Darkom Kasapom.

Zažjevši im prigodom otvorenja bala dobrodošlicu predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport Miroslav Tiplica rekao je uz ostalo da je bal postao simbol zajedništva i okupljanja Hrvata u Beču.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport osnovana je 1990. godine. Ona koordinira rad 20-tak klubova i dvije športske lige Hrvata u Beču i jedna je od najvećih udruga naših građana u Austriji koja godišnje na različitim manifestacijama okupi oko 50 tisuća Hrvata i njihovih prijatelja Austrijanaca.

Ove godine bal se održava pod pokroviteljstvom Grada Beča i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

Pozdravljajući nazočne novi veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Gordan Bakota ocijenio je bal lijepom tradicijom zajedništva i zahvalio se na naporima Austrijsko-hrvatskoj zajednici za kulturu i šport. "Bal pridonosi jačanju veza i prijateljstva između Hrvata koji žive u Beču, Austrijanaca, kao i Hrvatske i Austrije koja stalno podupire Hrvatsku na putu do punopravnog članstva u EU", rekao je Bakota.

"Bal je mjesto susreta, druženja, razgovora i dogovora, ali i lobiranja o budućim gospodarskim projektima. Austrijanci su po izravnim ulaganjima na prvom mjestu u RH i treba koristititi svaku prigodu za daljnje promicanje svekolike suradnje posebice gospodarske", rekao je novi hrvatski veleposlanik u Beču Bakota. Izrazio je posebno zadovoljstvo što su na balu izaslanstva gradova heroja Vukovara i Zadra.

Najavio je da će se 18. ožujka održati susret predstavnika hrvatskih udruga, hrvatskih katoličkih misija, te udruga Gradišćanskih Hrvata u Veleposlanstvu RH u Beču.

U glazbenom djelu na balu nastupaju Miroslav Škoro, klapa Intrade iz Zadra i glazbeni sastav Harmonius iz Beča.

U subotu prijepodne je Gordan Bakota u zgradi veleposlanstva primio izaslanstva gradova Vukovara i Zadra.

(Hina) xspš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙