FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: bivši stranački dužnosnici kao "lažni Hrvati"

Autor: zkre
MOSTAR, 8. veljače 2011. (Hina) - Pet bivših dužnosnika županijskog odbora Narodne stranke radom za boljitak iz Goražda oglasili su se u utorak priopćenjem navodeći da su sudjelovali u prijavarama i lažno se predstavljali kao Hrvati kako bi bili birani u županijske skupštine i Dom naroda Federacije BiH.

Daliborka Milović, Rasim Mujagić, Zijad Briga, Hamed Bezdrob i Dževad Džoza, koji su odlučili napustiti NSRzB čiji su utemeljitelji braća Lijanovići iz Širokog Brijega, izjavili su da su ljudi "preko noći" postajali Hrvati kako bi omogućili strankama da preuzmu vlast.

"Svjesni smo da Hrvate mogu predstavljati oni pravi i obični Hrvati", ističu u priopćenju bivši dužnosnici NSRzB-a, koji tvrde da su se brojni Bošnjaci predstavljali kao Hrvati kako bi zauzeli pozicije u vlasti.

Petero bivših dužnosnika Narodne stranke Radom za boljitak optužilo je svoju bivšu stranku da je masovno kupovala glasove na području goraždanske županije.

Četiri mjeseca nakon izbora u BiH nije ustrojena vlast jer HDZ BiH zahtijeva da je čine stranke koje su dobile najveći broj glasova unutar triju pojedinih naroda, dok većinske bošnjačke stranke SDP BiH i SDA smatraju da se vlast treba uspostaviti na temelju programske platforme.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙