FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonija: Zajednica Hrvata proslavila 15. godišnjicu

Autor: dvla
SKOPJE, 27. veljače 2011. (Hina) - Zajednica Hrvata u Makedoniji održala je u nedjelju u Skopju godišnju skupštinu na kojoj je, u nazočnosti brojnih članova i gostiju, obilježila 15. godišnjicu postojanja.

Predsjednica udruge Snježana Trojačanec rekla je da Zajednica Hrvata kontinuirano radi na očuvanju hrvatskog identiteta putem izučavanja hrvatskog jezika i kulture.

Nastava za djecu se održava u Skopju, Kumanovu, Bitoli i Štipu, a prvi put prošle godine organizirana je radionica hrvatskog jezika za odrasle. U više gradova održane su duhovne večeri u povodu 100. obljetnice rođenja Majke Tereze, te pjesničke večeri i više izložbi članova Zajednice, rekla je Trojačanec i dodala da Zajednica redovno izdaje tromjesečnik "Hrvatska riječ".

Okupljenima se obratio i načelnik Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu MVPEI-a Petar Barišić, koji je kazao da je "pri kraju postupak donošenja Strategije o odnosima s Hrvatima u dijaspori, koja će zasigurno pridonijeti stvaranju okvira za bolju skrb prema Hrvatima izvan domovine".

Barišić je isto tako obećao da će MVPEI i dalje podupirati nastojanja Zajednice Hrvata u Makedoniji na ostvarivanju zajamčenih manjinskih prava predviđenih međudržavnim sporazumom o uzajamnoj zaštiti manjina.

(Hina) xmdam ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙