FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar oslabio prema euru, izvješće o tržištu rada nije impresioniralo

Autor: gvla
LONDON, 4. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Dolar je u petak kliznuo prema euru na međunarodnim tržištima valuta budući da najnoviji podaci s američkog tržišta rada nisu impresionirali ulagače.

Euro je tako nakon njihove objave blago ojačao prema dolaru, za 0,1 posto, te se njime trgovalo po 1,3986 dolara. Nakratko je poskočio i na 1,4002 dolara, najvišu razinu od početka studenog.

Dolar je ujedno ostao gotovo nepromijenjen prema jenu, na 82,41 jen. Uoči objave podataka njime se trgovalo po 82,83 jena.

Američko ministarstvo rada objavilo je da su američki poslodavci u veljači neto otvorili 192 tisuće novih radnih mjesta, pri čemu je stopa nezaposlenosti blago oslabila na 8,9 posto, najnižu razinu od travnja 2009. U siječnju iznosila je 9,0 posto.

"Usprkos naizgled relativno solidnom izvješću s tržišta rada, dolar nije uspio zadržati početne dobitke", zaključila je Lathy Lien iz njujorškog GFT-a.

"Problem je u tome što je veljača bila dobar ali ne i sjajan mjesec za tržište rada. Uoči objave svi su očekivali snažnu brojku", dodala je.

Euro je pak crpio potporu iz jučerašnjeg signala predsjednika Europske središnje banke (ECB) Jeana-Claudea Tricheta da bi kamatnjaci u eurozoni mogli biti podignuti već u travnju, znatno ranije no što se očekivalo.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙