FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 27. veljače 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Njemačka kancelarka Angela Merkel, britanski šef diplomacije William Hague i talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini u nedjelju su rekli da libijski čelnik Moamer Gadafi mora otići s vlasti.

"Vrijeme je da Gadafi ode", priopćila je Merkel izražavajući zadovoljstvo odlukom Vijeća sigurnosti UN koje je uvelo sankcije Libiji. Hague je kazao za BBC da je donio odluku o ukidanju imuniteta Gadafiju i članovima njegove obitelji na teritoriju Velike Britanije. "Naravno da je vrijeme da on ode", naglasio je Hague. "Stanje u Libiji je nepovratno promijenjeno", ocijenio je Frattini. Na izravno pitanje novinara Sky TG-24 o odlasku Gadafija on je rekao da je "to neizbježno".

ŽENEVA - Gotovo 100.000 ljudi, uglavnom egipatskih i tuniskih radnika, pobjegli su iz Libije u susjedne zemlje, gdje im pokušava pomoći UN-ovo Visoko povjereništvo za izbjeglice. "Ekipe UNHCR-a surađuju s tuniskim i egipatskim vlastima te nevladinim organizacijama kako bi pomogle gotovo 100.000 ljudi što su prošlog tjedna pobjegli zbog sukoba u Libiji", priopćio je UNHCR u Ženevi. Kako navodi UNHCR, riječ je uglavnom o stranim useljenicima, većinom Egipćanima i Tunišanima. Crveni križ je prethodno objavio da je više od 10.000 ljudi, uglavnom Egipćana, samo u subotu pobjeglo iz Libije u Tunis preko graničnog prijelaza Ras Džedire, ocijenivši stanje kao "humanitarnu krizu", s obzirom na sve veći broj izbjeglica.

MUSKAT - Dvoje omanskih prosvjednika izgubilo je život a petero je ranjeno u nedjelju kada je policija pucnjevima pokušala rastjerati sudionike prosvjeda protiv nezaposlenosti u Soharu, dvjestotinjak kilometara od Muskata, rekao je izvor u sigurnosnim snagama. "Dvoje prosvjednika ubijeno je gumenim metcima u pokušaju napada na policijsku postaju", rekao je izvor za agenciju France Presse. Pet osoba je ranjeno i više automobila je zapaljeno, po istom izvoru.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙