FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: Dell ojačao optimizam investitora

Autor: scvi
NEW YORK, 16. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na pozitivan početak današnjeg trgovanja na Wall Streetu jer su dobri poslovni rezultati Della ojačali optimizam investitora u pogledu korporativnih zarada.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 33 bodova, a tehnološki Nasdaq 6 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je u plusu 4 boda, iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Drugi po veličini svjetski proizvođač računala Dell izvijestio je o dobiti i maržama iznad očekivanja analitičara, što je podiglo cijenu njegove dionice u elektroničkom predtrgovanju 5 posto, na 14,6 dolara.

Danas se očekuje da će o solidnim poslovnim rezultatima za zadnje lanjsko tromjesečje izvijestiti i medijske kompanije, među kojima Time Warner, News Corp. te televizijska kuća CBS.

Raspoloženje ulagača podiže i sporazum francuske farmaceutske kompanije Sanofi-Aventis o kupnji Genzymea za 20,1 milijardu dolara u gotovini.

„Trenutno ima više pokretača tržišta. Prvo, imali smo vrlo dobru sezonu objave poslovnih izvješća kompanija. I drugo, očito je da jačaju aktivnosti spajanja i preuzimanja kompanija“, kaže Oliver Pursche, predsjednik uprave Gary Goldberg Financial Servicesa.

Nove smjernice investitorima bi trebali dati podaci o indeksu proizvođačkih cijena u SAD-u u siječnju te o industrijskoj proizvodnji te izdanim građevinskim dozvolama. Kasnije poslijepodne pozorno će se iščitavati i zabilješka s posljednjeg sastanka Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu.

Na europskim burzama također vlada optimizam, nakon objave solidnih poslovnih rezultata kompanija iz prehrambenog i bankarskog sektora.

Londonski Ftse indeks porastao je 0,62 posto, na 6.074 boda, frankfurtski DAX 0,14 posto, na 7.410 bodova, a pariški CAC 0,75 posto, na 4.141 bod.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙