FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija uoči ADP-ova izvješća o zaposlenosti

Autor: scvi
NEW YORK, 2. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Dan nakon što su Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli najviše razine u zadnjih dvije i pol godine, na Wall Streetu terminski indeksi danas stagniraju, a ulagači za nove smjernice čekaju ADP-ovo izvješće o zaposlenosti.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 8 bodova, dok je tehnološki Nasdaq oslabio 2,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 0,4 boda i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Izvješće agencije za zapošljavanje ADP-a moglo bi pokazati da su privatne kompanije u SAD-u tijekom siječnja zaposlile 145.000 novih radnika, nakon što ih je u prosincu bilo zaposleno 297.000. Taj podatak nestrpljivo se iščekuje pred sutrašnju objavu službenih podataka američke vlade o zaposlenosti.

„Sve informacije o zaposlenosti pozorno će se pratiti na tržištu. A kako je SAD pogođen lošim vremenskim prilikama, mnogo je trgovaca odsutno s posla. U uvjetima manjeg obujma trgovanja moguće su veće cjenovne oscilacije nakon ADP-ova izvješća“, kaže Caughey Forrest, analitičar pri Fort Pitt Capital Groupu.

Od poslovnih izvješća, danas se očekuje objava financijskih rezultata Vise za zadnje lanjsko tromjesečje.

I na europskim burzama cijene dionica također stagniraju. Londonski Ftse indeks trenutno je na dobitku 0,6 posto, na 5.994 boda, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,05 posto, na 7.180 bodova, a pariški CAC 0,38 posto, na 4.057 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙