FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitore brine prekupljenost tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 14. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago oslabili, jer investitori sumnjaju da je tržište zašlo u područje prekupljenosti nakon što su cijene dionica na Wall Streetu ostvarile dva tjedna uzastopnog rasta.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na gubitku 3 boda, a tehnološki Nasdaq 0,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks spustio se 0,5 bodova i bio je blago ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P 500 indeks na dobitku je 14 posto od početka uzleta cijena dionica u prosincu.

„Na tržištu nema vijesti koje bi uzrokovale neku posebnu nervozu. Radi se samo o tome da su se kupci iscrpili“, kaže Oliver Pursche, predsjednik Gary Goldberg Financial Servicesa.

A nakon što je završila glavnina sezone objava poslovnih rezultata, investitori će se ponovno usmjeriti na gospodarske fundamente i tajming mogućeg podizanja kamatnih stopa u SAD-u, dodaje Goldberg.

Danas međutim nema važnijih makroekonomskih objava. Od važnijih vijesti, američki predsjednik Barack Obama službeno će predložiti novu proračunsku perspektivu kojom se deficit u idućih 10 godina planira srezati za 1.100 milijardi dolara.

Na europskim burzama cijene dionica ne bilježe veće oscilacije. Londonski Ftse indeks trenutno je u minusu 0,3 posto, na 6.045 bodova, pariški CAC 0,15 posto, na 4.095 bodova, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,3 posto, na 7.393 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙