FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: indeksi stagniraju, investitori oprezni zbog Egipta

Autor: scvi
NEW YORK, 3. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi na Wall Streetu danas ne bilježe znatnije oscilacije jer iako gospodarski pokazatelji ukazuju na solidan oporavak američkog gospodarstva, investitore zabrinjava situacija u Egiptu.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 7 bodova, dok je tehnološki Nasdaq oslabio 1,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks spustio se 1,4 boda i bio je neznatno ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

A nakon što je dosegnuo najvišu razinu u zadnjih 2,5 godine, S&P 500 indeks nalazi se u području preokupljenosti.

Na negativnu korekciju senzitivne su i dionice proizvođača poluvodiča, nakon što se PHLX indeks dionica kompanija za proizvodnju poluvodiča približio ključnoj razini otpora na 450 bodova.

Čini se da bolji od očekivanja makroekonomski pokazatelji, ponajprije ISM indeks aktivnosti u industrijskom sektoru SAD-a više nisu dovoljni da zasjene zbrinutosti investitora oko sve žešćih prosvjeda u Egiptu. U sukobima u Kairu između protuvladinih prosvjednika i pristaša egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka poginulo je 6 osoba, a ranjeno više od 800.

Od novih makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava narudžbi trajnih dobara američkoj industriji u prosincu te ISM indeks upravljanja nabavom u američkom uslužnom sektoru.

Dodatno, investitori su na oprezu i uoči sutrašnje objave izvješća američke vlade o zaposlenosti u prošlome mjesecu.

U međuvremenu, danas bi trebali biti objavljeni podaci o broju Amerikanaca koji su ostali bez posla u proteklome tjednu.

Pozornost investitora privući će vjerojatno i poslovni rezultati kompanija za zadnje lanjsko tromjesečje, posebice Mastercarda i Kellogsa.

U većem fokusu investitora mogao bi se naći i maloprodajni sektor, nakon što su vodeće američke maloprodajne kompanije izvijestile o prilično solidnom rastu prihoda u siječnju, i to unatoč vremenskim nepogodama.

Na europskim burzama cijene dionica su pale, pritisnute razočaravajućim poslovnim rezultatima nekolicine kompanija.

Londonski Ftse indeks trenutno je na gubitku 0,52 posto, na 5.969 bodova, frankfurtski DAX 0,3 posto, na 7.162 boda, a pariški CAC 1,2 posto, na 4.017 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙