FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FOKUSU: azijski ulagači oprezni, euro vratio jučerašnje gubitke

Autor: scvi
NEW YORK, 8. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, unatoč jučerašnjem rastu cijena dionica na Wall Streetu, dok se tečaj eura prema dolar oporavio nakon oštrog pada u ponedjeljak.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks do 7,30 sati ojačao 0,4 posto, dosegnuvši novu najvišu razinu u devet mjeseci.

Blago su, oko 0,3 posto, porasle i cijene dionica u Australiji, dok su burzovni indeksi u Singapuru, Južnoj Koreji i Hong Kongu pali između 0,1 i 0,5 posto.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati gotovo nepromijenjen u odnosu na jučerašnje zatvaranje tržišta.

Premda su jučer na Wall Streetu Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove najviše razine u dvije i pol godine, na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, jer nema vijesti koje bi značajnije potaknule ulagače.

Među dobitnicima je financijski sektor, nakon što je i jučer na Wall Streetu taj sektor zabilježio najveći rast.

Na valutnim se tržištima, pak, euro oporavio nakon što mu je jučer tečaj pao na samo 1,3508 dolara, najnižu razinu u dva tjedna. Jutros se eurom trguje po otprilike 1,3590 dolara.

Cijena eura prema japanskoj valuti porasla je, pak, s jučerašnjih 111,90 na 112,05 jena.

I dolar je ojačao u odnosu na japansku valutu, pa je njegov tečaj porastao s jučerašnjih 82,20 na 82,30 jena.

Nakon što je jučer pala za 1,5 dolara po barelu, terminska cijena nafte na burzi u New Yorku jutros se u elektroničkom trgovanju stabilizirala na optrilike 87,50 dolara.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙