FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FOKUSU: azijski ulagači suzdržani, euro iznad 1,35 USD

Autor: neba
TOKYO, 16. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Na azijskim se burzama jutros trgovalo suzdržano, a cijene su dionica osjetnije porasle samo na Tokijskoj burzi jer je dolar ojačao prema jenu, što je potaknulo dionice japanskih izvoznika.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks do 7,30 sati porastao 0,5 posto, probivši se, po prvi puta od svibnja prošle godine, iznad razine od 10.800 bodova.

U Šangaju i Hong Kongu burzovni su indeksi porasli između 0,2 i 0,6 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Singapuru i Južnoj Koreji pale između 0,1 i 1,1 posto.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati u plusu 0,1 posto.

Jučerašnji blagi, ali ipak pad cijena dionica na Wall Streetu naveo je azijske ulagače na oprez. Uz to, nema ni novih vijesti koje bi mogle potaknuti tržišta u jednom ili drugom smjeru, pa se jutros trguje suzdržano.

Osjetnije je porastao samo Nikkei indeks jer je nastavak uspona tečaja dolara prema jenu potaknuo rast cijena dionica japanskih izvoznika. Zahvaljujući slabljenju jena, njihovi proizvodi na svjetskom tržištu postaju konkurentniji.

Na valutnim je tržištima, naime, tečaj dolara porastao s jučerašnjih 83,40 na 83,70 jena.

I euro je ojačao prema japanskoj valuti, pa je njegova cijena porasla s jučerašnjih 112,80 na 113,30 jena.

Euro je ojačao i prema američkoj valuti. Njegov je tečaj porastao s jučerašnjih 1,3515 na 1,3525 dolara.

Terminska cijena nafte na burzi u New Yorku porasla je jutros u elektroničkom trgovanju za 30-ak centi, na 84,66 dolara po barelu, vrativši dio jučerašnjeg gubitka.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙