FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FOKUSU: oprez na azijskim burzama, euro oko 1,38 dolara

Autor: neba
TOKYO, 3. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Na azijskim tržištima jutros vlada oprez, a obujam trgovanja je mršav jer se na mnogim burzama zbog blagdana ne radi.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 0,3 posto, dok su cijene dionica u Australiji porasle 0,5 posto.

U Kini, Južnoj Koreji, Hong Kongu i Singapuru danas se ne radi.

Na Tokijskoj su burzi pod pritiskom dionice kompanija koje su izvijestile o slabijim kvartalnim poslovnim rezultatima nego što se očekivalo.

Tako je cijena elektroničkog diva Panasonica pala više od 3 posto, dok je dionica Ricoha, proizvođača kamera i uredske opreme, pojeftinila gotovo 10 posto.

S druge strane, cijena dionice Sonya porasla je 0,7 posto uoči objave kvartalnih poslovnih rezultata tog elektroničkog diva.

U Australiji je, pak, burzovni indeks porastao zahvaljujući oporavku cijena dionica osiguravajućih društava. Kako prvi podaci pokazuju da je ciklon Yasi, jedna od najjačih oluja u toj zemlji u povijesti, počinio manje materijalne štete nego što se očekivalo, cijena dionice osiguravajuće kuće Australia Group porasla je 3, a Suncorp Group 2,7 posto.

I na valutnim se tržištima jutros trguje oprezno. Tečaj eura stabilno se kreće malo ispod razine od 1,38 dolara, dok je u odnosu na japansku valutu blago pao s jučerašnjih 112,80 na 112,60 jena.

Dolar je, pak, blago ojačao prema japanskoj valuti, pa je njegov tečaj porastao s jučerašnjih 81,50 na 81,60 jena.

Terminska cijena nafte na burzi u New Yorku porasla je u elektroničkom trgovanju za 60-ak centi, na 91,50 dolara po barelu.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙