FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skromno povećanje broja radnih mjesta u SAD-u u siječnju

Autor: mpuk
WASHINGTON/ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Američki poslodavci otvorili su u siječnju znatno manje novih radnih mjesta no što se očekivalo ali je stopa nezaposlenosti kliznula na 9,0 posto zbog promjena u izračunu, pokazali su u petak objavljeni ključni podaci američke vlade.

U SAD-u je u siječnju otvoreno neto 36 tisuća radnih mjesta, objavilo je ministarstvo rada. Analitičari su očekivali 121 tisuću novih radnih mjesta. Pritom je privatni sektor povećao broj radnih mjesta za 50 tisuća dok je javni sektor neto ukinuo 14 tisuća radnih mjesta.

Ministarstvo je ujedno revidiralo naviše podatke za prosinac, kada je po novim podacima otvorena neto 121 tisuća radnih mjesta. Revidiran je i podatak za studeni, na 93 tisuća. Ukupno su podaci za ta dva mjeseca revidirani za ukupno 40 tisuća.

Stopa nezaposlenosti kliznula je pak u siječnju na 9,0 posto, s 9,4 posto u prosincu, budući da ankete provedene u kućanstvima pokazuju da je 500 tisuća ljudi našlo posao dok one u tvrtkama pokazuju tek skroman broj otvorenih novih radnih mjesta.

U siječnju se broj nezaposlenih u SAD-u smanjio za oko 600.000 te je bez posla bilo 13,9 milijuna ljudi.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙