FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze rastu uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u

Autor: neba
LONDON, 4. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, zahvaljujući jučerašnjem rastu indeksa na Wall Streetu, a u fokusu ulagača bit će danas izvješće o zaposlenosti u SAD-u.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.166 bodova, nakon što je jučer ostao gotovo nepromijenjen.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks porasli su do 9,30 sati između 0,2 i 0,4 posto.

Jučerašnji blagi, ali ipak rast cijena dionica na Wall Streetu pozitivno utječe na europska tržišta.

Predsjednik Feda Ben Bernanke kazao je jučer da je američkom gospodarstvu i dalje potrebna pomoć središnje banke, što je na tržištu shvaćeno kao signal da će monetarna politika ostati labava.

„Sasvim je jasno da tržište kapitala dobiva poticaj od Fedove politike. Nastavljajući kvantitativno popuštanje monetarne politike Fed jednostavno navodi ulagače na kupnju dionica“, kaže Jeremy Batstone-Carr, strateg u tvrtki Charles Stanley.

Među najvećim je dobitnicima jutros bankarski sektor. Cijene dionica Intesa SanPaolo, Societe Generalea i UniCredita porasle su između 1,3 i 1,6 posto.

U fokusu ulagača bit će poslijepodne izvješće o zaposlenosti u SAD-u, koje bi moglo usmjeriti tržište. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u siječnju broj zaposlenih povećan za 145.000.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros porastao 1,1 posto, na 10.543 boda, najvišu razinu u dva tjedna. U cijelom ovom tjednu Nikkei je ojačao 1,8 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙