FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ulagači oprezni na početku trgovanja

Autor: neba
LONDON, 7. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim se burzama jutros trguje oprezno, nakon što su jučer cijene dionica dosegnule najvišu razinu u 28 mjeseci, a ulagači s nestrpljenjem čekaju izvješće o zaposlenosti u SAD-u koje bi moglo osjetno utjecati na tržišta.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,5 posto, na 1.141 bod, nakon što je jučer ojačao 0,4 posto, dosegnuvši najvišu razinu u 28 mjeseci.

Frankfurtski DAX indeks bio je u 9,30 sati u plusu 0,2 posto, dok se londonski FTSE kretao na jučerašnjim razinama. Pariški CAC pao je, pak, 0,7 posto.

Na svim svjetskim burzama s nestrpljenjem se očekuje današnje izvješće o zaposlenosti u SAD-u. Prema anketi Reutersa, procjenjuje se da je u prosincu broj zaposlenih povećan za 175.000, dok bi stopa nezaposlenosti trebala pasti s 9,8 na 9,7 posto.

„S obzirom na velika očekivanja, ima prostora za razočaranje. No, ako podaci budu bolji od očekivanja, pozitivno raspoloženje na tržištima moglo bi se nastaviti“, kaže Koen De Leus, strateg u tvrtki KBC Securities.

I na Tokijskoj se burzi danas trgovalo oprezno. Nikkei indeks ojačao je 0,1 posto, na 10.541 bod, najvišu razinu u osam mjeseci.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙