FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor počeo s izmjenama u zdravstvenoj zaštiti

Autor: dber
ZAGREB, 3. veljače 2011.(Hina) - Hrvatski sabor sjednicu je započeo raspravom o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojima se, uz ostalo, jedinicama područne samouprave, to jest županijama, produljuje rok za davanje koncesija za obavljanje javne zdravstvene službe do 30. lipnja.

Kako je izvijestio državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dražen Jurković, dosad je u 15 županija postupak završen, osim ondje gdje su uložene žalbe.

Naveo je i kako se izmjenama zakona uređuje i pravo liječnika koji su bili u zakupu da imaju prioritet prilikom zapošljavanja ako se žele vratiti u dom zdravlja.

Također, daje se ovlast nadležnom ministru za donošenje pravilnika kojim će se urediti uvjeti za postupak za odobrenje nastavka rada zdravstvenih radnika u privatnoj praksi u slučaju prestanka koncesije.

"Intencija je da liječnici primarne zdravstvne zaštite, ukoliko više ne žele u tom vidu obavljati privatnu prasku, mogu je nastaviti na tržištu, bez dodatnog administriranja odnosno utvrđivanja Ministarstva zdravstva ukoliko se nisu promijenili uvjeti prostora, opreme i kadrova", kazao je Jurković.

(Hina) xbdj/xtr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙