FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 25. siječnja

Autor: agrb
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 25. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 50. obljetnice Tekstilnog studija i 20. obljetnice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (12,30 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović bit će na predstavljanju knjige Velimira Sriće "Hrvatska 2020 – Jedina moguća budućnost", a predviđeno je i njegovo obraćanje nazočnima (11 sati, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Trg J.F. Kennedya 6).

ZAGREB - Na sjednici Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav na sjednici obavit će se javni razgovor s prijavljenim kandidatima za izbor jednog suca Ustavnog suda, a na dnevnom redu su i prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka u ovoj godini, te konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe (14 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za pravosuđe raspravljat će, među ostalim, o prijedlogu zakona o mirenju, prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o odvjetništvu te o prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju kazne zatvora (12 sati, dvorana Janka Draškovića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Na sjednici Odbora za gospodarstvo bit će riječi, među ostalim, o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata te prijedlogu zakona o dopuni Zakona o tržištu električne energije, te o godišnjem izvješću o državnim potporama (15 sati, dvorana Janka Draškovića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Na sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije govorit će se o imenovanju predsjednika i tri člana Nadzornog odbora HRT-a, listi kandidata za izbor članova Programskog vijeća HRT-a, dopisu pučkog pravobranitelja o pritužbi Mirjane Sanader te pritužbama na članak Hrvoja Marjanovića objavljen na internet portalu "Index" (14 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska organizira okrugli stol na temu "Kako kontrolirati financiranje političkih aktivnosti", kojemu je cilj da se prije usvajanja konačnog prijedloga Zakona o financiranju političkih aktivnosti razmotre mehanizmi kontrole financiranja političkih aktivnosti i kampanja te tako pomogne u pronalaženju najboljih rješenja. (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba održat će konferenciju za novinare, na kojoj će biti i predsjednik tog odbora Gordan Jandroković, o aktualnim događanjima u Gradu Zagrebu te planiranim stranačkim aktivnostima (10 sati, Gundulićeva 21 a/I).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati održat će konferenciju za novinare u povodu predstavljanja predizbornog stožera za grad Zagreb, na kojoj će govoriti predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić i predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević (11 sati, Ilica 61/I).

ZAGREB - Nastavlja se suđenje Davorinu Kobaku, bivšem predsjedniku Uprave Hrvatskih željeznica, kojega se tereti da je s još troje suoptuženih preko tvrtke "Agit" iz HŽ-a izvukao više od 3,7 milijuna eura. Na pripremnom ročištu Kobak je rekao da se ne osjeća krivim, što su ustvrdili i bivša direktorica tvrtke "Agit" Biserka Robić i bivši direktor Željeznica Srbije Vladimir Vasiljević, a jedino je Andrija Sarić, suradnik Biserke Robić u tom poduzeću, priznao nedjelo (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Otvorit će se međunarodni stručni skup "Poučavanje o holokaustu i sprječavanju zločina protiv čovječnosti", koji će trajati do 27. siječnja, a namijenjen je učiteljima i nastavnicima povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskoga i stranoga jezika. U radu skupa sudjelovat će stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, a otvorit će ga ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te predsjednika Republike Hrvatske (10 sati, Hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) upriličit će potpisivanje Povelje o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom s gradonačelnicima Krapine, Jastrebarskog, Vrbovca, Duge Rese, Ozlja, Slunja i Slatine. Povelju su dosad potpisali predstavnici 33 grada (12 sati, prostorije UNDP-a, Radnička cesta 41/8).

ZAGREB - U povodu otvorenja izložbe "Art Deco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata" održat će se konferencija za novinare na kojoj će taj izložbeni projekt najaviti ravnatelj Muzeja za umjetnosti obrt Miroslav Gašparović te autori različitih dionica izložbe, od mode i stila života, preko skulptura do kazališta i arhitekture (13 sati, Muzej za umjetnost i obr, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - Otvorit će se izložba "New Look Croatia" Borisa Ljubičića, koja prikazuje koncept i projekt cjelovitog vizualnog identiteta Republike Hrvatske. Izložba, kroz više od 200 projekata i ilustracija nastalih u proteklih dvadeset godina, prikazuje kako autor zagovara sasvim novi vizualni kod Hrvatske (19 sati, Galerija Hrvatskoga dizajnerskog društva, Boškovićeva 18).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙