FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: EU sufinancira projekte osposobljavanja

Autor: ivuc
OSIJEK, 2. veljače 2011.(Hina) - Osječka Područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje nositelj je projekta "Umrežavanje, osposobljavanje i podizanje konkuretnosti za više poslova i bolje poslove", koji će se najvećim dijelom financirati sredstvima Europske unije, izvijestili su danas iz te područne službe HZZ-a.

Projekt je vrijedan 99.675 eura, a Europska unija sufinancirat će ga sredstvima iz fonda IPA s iznosom od 80.478 eura, kazao je pročelnik osječkog HZZ-a Anto Barukčić na konferenciji za novinare.

Projekt će se provoditi do kraja siječnja iduće godine, a zadaća mu je izrada preporuka za lokalno specifične mjere zapošljavanja u Osječko-baranjskoj županiji te programa osposobljavanja za mala i srednja poduzeća o upravljanju ljudskim potencijalima.

Barukčić ističe da će 50 zaposlenika ili vlasnika malih i srednjih pouduzeća pohađati tečaj osposobljavanja za upravljanje ljudskim potencijalima, kako bi osigurali razvoj svojih tvrtki i novo zapošljavanje.

Kako je istaknuto, glavni cilj projekta je smanjivanje nezaposlenosti u Oječko-baranjskoj županiji te uspostava sustava za suradnju između partnera na tržištu rada, kako bi se povećala učinkovitost zapošljavanja na ovome području.

Partneri u provedbi projekta su osječki Regionalni ured Hrvatske udruge poslodavaca, osječki Poduzetnički inkubator "Bios", Pučko otvoreno učilište Osijek i Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja".

(Hina) xivuc ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙