FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP pozdravio ukidanje 'problematičnog' Pravilnika

Autor: dsta
ZAGREB, 21. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca pozdravila je danas odluku ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića da stavi izvan snage "vrlo štetan Pravilnik o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza, obveznim prostornim pokazateljima, standardu elaborata i obveznih priloga prostornih planova".

Iz HUP-a navode da bi taj pravilnik, koji je donešen potkraj prošle godine, svojim rješenjima zaustavio izradu urbanističkih planova u Hrvatskoj u narednih najmanje pola godine i natjerao općine i gradove na ponavljanje vrlo skupe i vremenski zahtjevne procedure, a investitorima nanio goleme štete.

Odluka ministra Bačića dobar je signal svima onima koji razmišljaju o pokretanju investicija ili su njihovi projekti već u nekoj fazi ishođenja dozvola ili realizacije, smatraju u HUP ističući da se bez pokretanja investicija vrlo teško može očekivati pokretanje nacionalnog gospodarstva i zapošljavanje.

HUP u priopćenju izražava nadu da će ministar Bačić uz dodatne konzultacije sa strukovnim udruženjim arhitekata i urbanista, kao i županijskim zavodima za prostorno uređenje te ostalom stručnom javnošću čim prije izraditi novi pravilnik koji bi morao biti usklađen s duhom vremena, kao i iskustvima drugih zemalja.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙