FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: 26 ugovora za smanjuje nezaposlenosti

Autor: vsik
OSIJEK, 26. siječnja 2011. (Hina) - U Osijeku su danas uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava EU za 26 korisnika iz cijele Hrvatske, u ukupnom iznosu od 2,6 milijuna eura, za projekte koji smanjuju nezaposlenost i opasnost od nove nezaposlenosti na lokalnoj i regionalnoj razini.

Među 26 korisnika bespovratnih sredstava najviše, 11, je iz četiri slavonske županije, a pet se odnosi na grad Osijek.

Financirani projekti će putem mreže partnera i kroz partnerski pristup svih sudionika (lokalna i regionalna samouprava, poslodavci, obrazovni sustav i civilni sektor) povećati zaposlenosti i zapošljivost na lokalnoj i regionalnoj razini, s posebnim naglaskom na inovativne i konkretne projekte koji prepoznaju sadašnje i buduće probleme tržišta rada, istaknuto je.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je zadovoljstvo što se najveći broj ugovora odnosi na istočnu Hrvatsku, posebno Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek, dodavši kako će bespovratna sredstva biti od velike koristi za smanjenje nezaposlenosti.

Ravnateljica Uprave za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Katarina Ivanković Knežević rekla je kako su upravo slavonske županije pokazale najviše zanimanja i uložile najviše truda u projekte vezane za zapošljavanje, ocjenivši da je jedan od razloga sigurno i velika nezaposlenost u tom dijelu Hrvatske.

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva predstavljen je i projekt "Lokalna partnerstva za zapošljavanje - faza 3" koji se provodi u okviru operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, uz financijsku potporu Europske unije kroz IV. komponentu instrumenta pristupne pomoći (IPA).

Taj projekt, u sklopu kojega su i uručeni današnji ugovori, razvio je Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, a predstavlja nastavak projekata financiranih kroz CARDS 2002 i CARDS 2004.

(Hina) xvs yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙