FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milošević vjeruje u novi val optimizma

Autor: mvra
ZAGREB, 24. siječnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade zadužen za investicije Domagoj Ivan Milošević rekao je večeras kako očekuje da promjene krenu odmah kad je u pitanju investicijska klima, a kad je riječ o vladinim gospodarskim projektima vjeruje da će pokrenuti novi val optimizma.

"Vjerujem, s obzirom na najavljene projekte, na njihovu isplativost i na to da je osigurano financiranje, da će krenuti novi val optimizma", rekao je Milošević u HTV-ovoj emisiji Svijet profita.

Milošević je rekao kako od konkretnih vladinih projekata u drugoj polovici ove godine očekuje efekt i na nezaposlenost i na gospodarski rast.

Upitan kad će javnosti biti predstavljeni rezultati projekata, rekao je da se svi projekti prate na mjesečnoj, a neki i tjednoj razini te da će se svaki kvartal podvući crta i točno vidjeti gdje su ti projekti.

"Tu nemate brige, ja ću biti nad time dan i noć", poručio je potpredsjednik vlade.

Miloševićevi ciljevi su pokretanje ulaganja i projekata koji stoje ili su zapeli, otvaranje novih projekata i dovođenje novih ulagača te otvaranje novih radnih mjesta.

Deset investicijskih projekata javnog sektora čija realizacija počinje u prvom tromjesečju ove godine ukupno su vrijedni oko 5,5 milijardi kuna, a za svaki od tih projekata je osigurano financiranje ili odlučeno o modelu financiranja, rekao je ranije Milošević.

Ti projekti, izvijestio je, odnose se na osam tvrtki - HEP, Janaf, HŽ, luku Rijeka, Šibenik i Dubrovnik, Hrvatske vode i Zračnu luku Zagreb, a njihov je investicijski potencijal puno veći i ukupna se vrijednost njihovih projekata u ovoj godini procjenjuje na 11 milijardi kuna.

Investicijski projekti znače kratkoročno zapošljavanje tijekom gradnje, a nakon toga otvaranje održivih radnih mjesta, a tijekom njihove realizacije moglo bi biti zaposleno tri do četiri tisuće radnika, procijenio je ministar.

Investicije privatnog sektora koje se najavljuju ili je za njih izražena želja Milošević procjenjuje na više od 10 milijardi eura.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙