FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: projekt aktiviranja žena na tržištu rada

Autor: ivuc
OSIJEK, 13. siječnja 2011.(Hina) - Osječka Područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) u suradnji s nevladinom Udrugom "Baranja" pokrenula je projekt osnaživanja i aktiviranja žena na tržištu rada vrijedan više od 120.000 eura, od čega 85 posto financira Europska unija u sklopu programa IPA, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročelnik osječke Područne službe HZZ-a Anto Barukčić kazao je kako je cilj projekta povećati osjetljivost javnosti na problem lošeg položaja žena na tržištu rada te kreirati nove mjere zapošljavanja i samozapošljavanja žena koje u Osječko-baranjskoj županiji čine 56 posto ukupnoga broja nezaposlenih.

U sklopu projekta skupina od 40 žena osposobljavat će se za uzgoj voća, povrća i cvijeća u plastenicima, od kojih će 30 posto s najboljim poslovnim planom dobiti male plastenike za početak vlastite proizvodnje.

Druga skupina od 40 žena bit će osposobljena za izradu suvenira te prodaju na web-trgovini, kazao je Barukčić dodavši kako će se organizirati motivacijske radionice, s ciljem stjecanja poduzetničkih vještina i pripreme za samozapošljavanje žena.

Tijekom siječnja i veljače odabrat će se kandidatkinje nakon čega slijedi tromjesečno osposobljavanje.

Profesorica osječkog Ekonomskog fakulteta Anamarija Delić upozorila je da se žene na tržištu rada susreću s predrasudom da nemaju što tražiti u poslovnom svijetu, posebice u projektima vezanim uz tehničke znanosti.

Predstavnica Udruženja "Baranja" Jasna Petrović kazala je kako se udruga uključila u projekt jer je u sklopu ranijih aktivnosti osnovala poduzetničku zadrugu u kojoj su žene pohađale izobrazbu iz plasteničkog uzoja povrća.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙