FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Realan rast maloprodaje u prosincu 0,2 posto

Autor: nbrc
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u prosincu prošle godine u odnosu na isti mjesec 2009. nominalno porastao za 2,6 posto, a realno za 0,2 posto, prvi su podaci koje je danas objavio Državni zavod za statistiku.

Prosinac je tako šesti mjesec za redom u kojem se bilježi rast prometa na malo na godišnjoj razini, iako usporeniji nego li u studenom.

Naime, promet od trgovine na malo u studenom prošle u odnosu na studeni 2009. godine realno je bio veći za 2,5 posto, u listopadu je realni rast iznosio 0,3 posto, u rujnu je na godišnoj razini porastao za 0,4 posto, u kolovozu 3,9 posto, a u srpnju je realan rast na godišnjoj razini iznosio 0,7 posto.

Promet od trgovine na malo u prošlogodišnjem je srpnju porastao prvi put nakon 21 mjeseca u kojima se uzastopno bilježio pad maloprodaje na godišnjoj razini.

Državni zavod za statistiku za desetak će dana objaviti detaljnije pokazatelje o prometu u trgovini na malo u zadnjem mjesecu prošle godine kao i podatke za cijelu 2010. godinu.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙