FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžir: Kraj oporbenih prosvjeda, 42 ozlijeđena

Autor: vrad
ALŽIR, 22. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Prosvjedi u Alžiru koje su organizirali pristaše oporbenog Saveza za kulturu i demokraciju (RCD) završili su u subotu poslijepodne, nakon sukoba prosvjednika i policije u kojima je po navodima organizatora prosvjeda ozlijeđeno najmanje 42 osobe.

Među ranjenima su i sedmorica policajaca, od kojih su dvojica u težem stanju, javila je agencija APS. Policajci su prosvjednike šest sati držali u okruženju ispred sjedišta njihove stranke u glavnom gradu Alžiru.

"Odlučili smo prekinuti prosvjede i pripremiti se za sljedeće okupljanje. Osim toga, vlast je poslala svoje provokatore koji su uzvikivali Buteflikino ime", rekao je zastupnik stranke Muhamed Hendek. Vođa parlamentarne skupine RCD-a Otman Amazuz također je ranjen u neuspjelim prosvjedima i prevezen je u bolnicu.

Alžirske su vlasti zabranile taj "skup potpore demokraciji", ali ga je RCD ipak održao. Njegovi su se pristaše trebali okupiti ispred sjedišta stranke i poći prema Trgu Concorde, kilometar dalje, odakle se "marš za demokraciju" trebao uputiti prema Narodnoj skupštini, što je policija spriječila.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙