FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžirske vlasti pozivaju građane da ne prosvjeduju u subotu

Autor: bnov
ALŽIR, 21. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Alžirske vlasti zatražile su od stanovništva da se ne odazove na poziv oporbe na sudjelovanje u prosvjedu u subotu u središtu Alžira na kojemu će se tražiti demokratizacija zemlje.

"Zatraženo je od građana da pokažu mudrost i oprez i ne odgovore na eventualne provokacije namijenjene narušavanju njihova mira i spokoja", piše u priopćenju alžirske prefekture koji je u četvrtak navečer preuzela alžirska novinska agencija APS.

Podsjeća se da "mimohodi u Alžiru nisu dopušteni" te da se "svako okupljanje na javnom mjestu smatra narušavanjem javnog reda". Prosvjedi su u Alžiru zabranjeni u skladu s izvanrednim stanjem na snazi od 1992. godine.

Prosvjede je sazvala oporbena stranka Okupljanje za kulturu i demokraciju (19 zastupnika od 385) i trebali bi krenuti s Trga sloge prema sjedištu parlamenta.

Usprkos zabrani, šef stranke Said Sadi izrazio je odlučnost da održi prosvjed, prvotno predviđen za 18. siječnja, potom odgođen za 22., a usredotočen i na zahtjev za oslobađanjem navodnih pobunjenika uhićenih u siječnju.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙