FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžir: Dvoje mrtvih u neredima

Autor: vrad
ALŽIR, 8. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Dvojica muškaraca su izgubila život u petak u Alžiru u sukobima s redarstvenim snagama, jedan na jugoistoku Alžira, po pisanju dnevnih novina, a drugi na zapadu prijestolnice, po medicinskom izvoru, u prosvjedima protiv rasta životnih troškova i nezaposlenosti.

Ove dvije pogibije nisu potvrđene u subotu iz službenog izvora.

Tridesetdvogodišnji muškarac poginuo je u petak u neredima u Bou Smailu, gradiću 50 km zapadno od Alžira, u sukobima s policijom, rekao je u subotu medicinski izvor.

Akriche Abdelfattah je umro pošto je suzavcem pogođen posred lica, po tom medicinskom izvoru.

Novine El Khabar objavile su nešto ranije u subotu da je osamnaestogodišnji mladić Azzedine Lebza dan ranije ubijen hitcima iz vatrenog oružja u Ain Lahdjelu, u regiji M'Sili, 300 km jugoistočno od Alžira.

Poginuo je dok je policija pokušavala rastjerati prosvjednike koji su uspjeli nasilu ući u poštu i u prostorije lokalne vlasti (daira), piše dnevnik El Khabar. Trojica njegovih kolega su ozlijeđeni u izgredu.

Jedan policajac je zadobio teške ozljede glave i u kritičnom je stanju.

Neredi koji su izbili nakon glavne molitve u petak u radničkoj četvrti prozvanoj "plinomjer", nastavili su se kasno u noć. Prostorije lokalne vlasti i uprave građevinske tvrtke za javne radove opustošene su, rekli su svjedoci.

Prosvjedi potresaju alžirske gradove već tjedan dana. Manje skupine mladih prosvjeduju zbog pogoršanih uvjeta života i pada zaposlenosti. Više od 20 posto nezaposlenih u zemlji su mladi.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙