FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžir: Sukobi prosvjednika i policije

Autor: vrad
ALŽIR, 22. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Nekoliko je osoba ozlijeđeno, među kojima zastupnik i oporbeni čelnik, a velik broj je uhićen u sukobima s policijom u subotu u alžirskoj prijestolnici, u pokušaju održavanja prosvjeda za demokraciju koji su vlasti bile zabranile, po nekoliko izvora.

Said Saidi, predsjednik Saveza za kulturu i demokraciju (RCD) koji je pozvao na prosvjede, rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse da je "nekoliko osoba ozlijeđeno, a među njima je vođa parlamentarne skupine RCD-a Otman Amazuz, a veći broj ljudi je uhićen" ispred sjedišta njegove stranke, gdje su se njegovi pristaše trebali okupiti prije nego pođu prema parlamentu.

Neki prosvjednici nosili su alžirske zastave, ali tuniske, uz povike "Hoćemo demokraciju" i "dosta nam je ove vlasti", javlja AFP.

U uličnim prosvjedima protiv poskupljenja glavnih prehrambenih namirnica proteklih tjedana u Alžiru poginulo je dvoje ljudi, a više stotina je ozlijeđeno.

Prosvjedi su izbili istodobno s onima u Tunisu, zbog sličnih razloga, u kojima je s vlasti svrgnut tuniski predsjednik Zine al-Abidin Ben Ali.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙