FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čavlović-Smiljanec (SDP): HSS je d.o.o.

Autor: ztes
VIROVITICA, 19. siječnja 2011. (Hina) - Saborska zastupnica SDP-a i predsjednica virovitičkog ogranka te stranke Nada Čavlović-Smiljanec je na tiskovnoj konferenciji u Virovitici ocijenila da opstanak vladi omogućuju koalicijski partneri, a HSS bi se, rekla je, mogao nazvati HSS d.o.o.

Čavlović-Smiljanec je, ocijenivši da je u Hrvatskoj svakim danom sve gore, da se vladin program gospodarskog oporavka ne provodi, da su nelikvidnost i vanjski dug sve veći kao i nezaposlenost, izjavila da zbog toga vlada ni u jednoj normalnoj državi ne bi opstala. Za sve hrvatske građane bilo bi najbolje da Jadranka Kosor podnese ostavku na mjesto predsjednice vlade.

Hrvatska seljačka stranka mogla bi se, kako je rekla, nazvati HSS d.o.o. jer je prije izbora obećavala sedam milijarda kuna za hrvatsku poljoprivredu, a danas više ne zastupa poljoprivrednike, već samo stranačke interese, ustvrdila je.

Vladina politika prema selu nije ozbiljna, kaže predsjednica virovitičke podružnice i dodaje da su poticaji u poljoprivredi uvedeni zbog velikih proizvođača, a to je, kaže, „vidljivo iz toga što je Agrokor najveći korisnik poticaja“.

Predsjednik savjeta za poljoprivredu virovitičkog SDP-a Dinko Biondić upozorio je na nepravilnosti u procjenama štete od elementarne nepogode na virovitičkom području i prigradskim naseljima.

„Nad Viroviticom je sigurno bio kišobran dok je ljetos padala kiša jer je svim okolnim općinama država isplatila višemilijunske štete, a virovitički su poljoprivrednici dobili samo 428.052 kune“, ustvrdio je Biondić. Najviše su, napominje, oštećeni proizvođači duhana i kamilice, na čijim usjevima nije utvrđena šteta jer povjerenstvo za procjenu štete, tvrdi, nije ni obavilo procjenu.

(Hina) xztes yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙