FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: SDP traži reformu županijskog zdravstva

Autor: pgas
SPLIT, 17. siječnja 2011. (Hina) - Vodstvo županijskoga splitsko-dalmatinskog SDP na današnjoj je konferenciji za novinare istaknulo kako treba reformirati zdravstvene ustanove u toj županiji te provjeriti, kako je rečeno, nezakonito poslovanje Doma zdravlja u Splitu.

Dom zdravlja je bremenit teškoćama te će zbog nagomilanih dugova u toj zdravstvenoj ustanovi biti potrebno angažirati "represivna tijela", rekli su predsjednik županijskog SDP-a Arsen Bauk i SDP-ov saborski zastupnik Mirando Mrsić, predstavljen kao jedan od glavnih stranačkih stratega za reformu zdravstva.

"U domu zdravlja policija i državno odvjetništvo trebaju detaljno analizirati nezakonito poslovanje", kazao je Bauk, dodavši da posebno treba ispitati nazakonito poslovanje bivšega ravnatelja doma zdravlja Mirana Propadala (HDZ) kojeg je 2010. naslijedio Dragomir Petric, član Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma.

Umjesto da se bivšim čelnicima doma zdravlja pozabave represivna tijela, oni su ostali u hijerarhiji doma zdravlja relativno dobro pozicionirani, ustvrdio je Bauk.

Bauk i Mrsić su se zauzeli za izgradnju još jedne bolnice na području između Splita i Dubrovnika, spomenuvši da bi za to najprikladnija bila Makarska.

Mrsić je naglasio kako će se SDP zauzimati da se u splitsko-dalmatinskoj županiji decentralizira sadašnji dom zdravlja u Splitu tako da općine i gradovi imaju svoje domove zdravlja.

"U domovima zdravlja u općinama i gradovima treba uspostaviti i centre za mentalno zdravlje kako bi se u njima pomoglo i braniteljima", kazao je Mrsić. Po njegovim riječima valja reformirati i hitnu pomoć jer je splitsko-dalmatinska županija turistička i zdravstvenu pomoć treba prilagoditi i turističkim potrebama.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙