FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP u 8. izbornoj jedinici spreman za izbore

Autor: dsil
RIJEKA,11. siječnja 2011.(Hina) - Potpredsjednik SDP-a i koordinator stranke za izbore u 8. izbornoj jedinici Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo izvijestio da je jučer održana prva sjednica izbornog stožera i izbornog centra SDP-a za tu izbornu jedinicu te da je stranka spremna za parlamentarne izbore ma kada oni bili.

Komadina je rekao da je uspostavljena izborna stranačka infrastruktura koju čine tri cjeline - istarska, kojoj je na čelu Dino Kozlevac, riječka, s Vojkom Obersnelom na čelu, te ona za područje u Primorsko-goranskoj županiji izvan Rijeke s voditeljem Ingom Kamenarom.

Pozvao je građane da iziđu na izbore "u što većem broju" kako bi SDP ostvario dosad najbolji izborni rezultat. Ta stranka očekuje da će u 8. izbornoj jedinici osvojiti sedam mjesta u Hrvatskome saboru, a s koalicijskim partnerima ukupno 11 mjesta, rekao je.

Vojko Obersnel je istaknuo kako je SDP svjestan da su jedino rad, rezultati rada i odgovornost kvalitete koje se mogu ponuditi građanima. Dodao je da je gospodarsko i političko stanje takvo da bi za zemlju bilo bolje da izbori budu što prije. Što se duže izbori budu odgađali, stanje će biti sve gore, a odgovornost ne snosi samo HDZ, nego i svi koji ga podupiru, "formalno kao koalicijski partneri te neformalno", ustvrdio je Obersnel.

Rekao je da se neće kandidirati za ulazak u Hrvatski sabor, ističući da su dužnosti gradonačelnika i saborskog zastupnika nespojive.

Komadina je rekao da će se o omjeru kandidata članica koalicije Saveza za promjene na izbornoj listi moći govoriti poslije. Imena i podjele mjesta i fotelja nisu nam prioritet, nego je cilj promjena negativnog trenda u Hrvatskoj i izići s jasnim porukama, istaknuo je Komadina. No, kako je dodao je, u toj se izbornoj jedinici odnosi znaju: SDP je vodeći jer je na proteklim parlamentarnim izborima u njoj osvojio sedam mjesta.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙