FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: prijedlog zakona o oprostu za hrvatske branitelje

Autor: ztes
VIROVITICA, 10. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona o oprostu za sve hrvatske branitelje, izjavio je danas predsjednik virovitičko-podravske županijske organizacije HSP-a, Zvonimir Šimić.

Naglasio je kako je nedopustivo da su predstavnici Srba, koji su sudjelovali u napadu i agresiji na Republiku Hrvatsku i činili ratne zločine, slobodni i abolirani, dok "hrvatski branitelji završavaju u kazamatima susjednih zemalja".

HSP-ov prijedlog zakona o oprostu za sve hrvatske branitelje to bi trebao spriječiti, rekao je Šimić.

Predsjednik virovitičko-podravskog HSP-a ocijenio je "sramotnim postupke hrvatske Vlade, posebice ministarstava unutarnjih poslova, pravosuđa te obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti", jer, kako je ustvrdio, "ne štite prava hrvatskih branitelja". Upitao je zašto Tomislava Purdu, hrvatskog branitelja koji je prije nekoliko dana zbog sumnji na ratni zločin uhićen na granici prilikom pokušaja ulaska u BiH, nije uhitila hrvatska policija kada je, prema informacijama iz MUP-a RH, za njim raspisana međunarodna tjeralica još 2007. godine.

Predsjednik virovitičkog ogranka HSP-a, Boris Hlavati, smatra kako je u pozadini dobrih političkih odnosa Hrvatske i Srbije - koji uključuju i razmjenu popisa osumnjičenih za ratne zločine na obje strane - to da Srbija uhićenjima hrvatskih branitelja vrši pritisak na Hrvatsku kako bi odustala od traženja ratne odštete.

Budući da se u javnosti pojavilo nekoliko različitih popisa navodno osumnjičenih branitelja, u HSP-u pozivaju sve koji sumnjaju da se nalaze na takvim popisima da im se jave jer, kažu, HSP posjeduje vjerodostojan popis.

(Hina) xztes ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙