FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan pozvala Slavonce da ne vjeruju obećanjima HDZ-a

Autor: ivuc
OSIJEK, 18. siječnja 2011.(Hina) - Članica Predsjedništva SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan pozvala je danas u Osijeku Slavonce i Baranjce da ne vjeruju praznim obećanjima, kojih će u idućih godinu dana biti mnogo, nego da dobro poslušaju rješenja koja će ponuditi SDP.

Na konferenciji za novinare Borzan je ocijenila kako se, unatoč najavama o smanjivanju ili čak ukidanju nekih poticaja u poljoprivredi, pokazalo da u izbornoj godini neće biti nikakvih ukidanja ili problema s vaučerima jer će se, rekla je, sve isplaćivati, i to u gotovini. Ustvrdila je kako HDZ s glasačima "sklapa svojevrstan ugovor u kojem će dati mali poticaj poljoprivrednicima, koji će im, zauzvrat, dati mali poticaj na izborima".

"To je ugovor u kojem HDZ vrlo jeftino kupuje glasove, čiji je cilj održati postojeće stanje u Slavoniji, koje će biti još i gore sve dok HDZ nema potrebu poduzeti ništa živeći u uvjerenju da će glasove u ovom dijelu Hrvatske jeftino kupiti u predizbornoj godini", rekla je Borzan.

Saborski zastupnik SDP-a Dragutin Bodakoš zauzeo se preraspodjelu poticaja radi opstanka viših faza proizvodnje, posebice mesa i mlijeka, ocjenjujući da "uvozno-izvozna politika u poljoprivredi nije u funkciji razvoja proizvodnje, nego bogaćenja određenih lobija".

Saborska zastupnica SDP-a Nada Čavlović-Smiljanec izjavila je kako je za Hrvatsku "najbolje rješenje ostavka vlade premijerke Jadranke Kosor" jer Hrvatsku ne može izvući iz krize. Ocijenila je da je ta vlada kompromitirana raznim aferama, a nema niti legitimitet jer je izbore 2007. godine dobio Ivo Sanader kao nositelj HDZ-ove liste.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙