FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarska koalicija HDZ-HSS na tragu državne koalicije

Autor: gvin
VUKOVAR, 18. siječnja 2011. (Hina) - Koalicija HDZ-a i HSS-a koja 6. veljače izlazi na prijevremene izbore za vukovarsko Gradsko vijeće na listi ima poštene i nekompromitirane ljude i na tragu je koalicije na državnoj razini, gdje je HSS među najstabilnijim partnerima, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru Anica Marić (HSS) i najavila da će koalicija u tri tjedna "voditi argumentiranu predizbornu kampanju".

Riječ je, istaknula je Anica Marić, o pobjedničkoj listi kojoj je "cilj konstituirati stabilno Gradsko vijeće".

Koalicija HDZ-a i HSS-a sljedećih će dana predstaviti predizborni program kojemu je okosnica razvoj gospodarstva, najavio je Damir Barna, predsjednik vukovarskoga Gradskog odbora HDZ-a i nositelj koalicijske liste.

"Rješavanje gospodarskih problema ključ je za rješavanje svih problema Vukovara, od visoke nezaposlenosti preko malih plaća, daleko nižih od državnoga prosjeka, do najskuplje potrošačke košarice", rekao je Barna i nazvao koalicijsku listu spojem mladosti i iskustva.

Na predstavljanju svih 25 kandidata liste HDZ-a i HSS-a danas je u Vukovaru govorio i Pilip Karaula (HDZ), negdašnji predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća. Za sadašnjega gradonačelnika Željka Sabu (SDP) rekao je da "prosi novac okolo i ponižava Vukovarce (…), a istodobno troši gradski novac na samopromociju" pa je "izdao i džepni kalendar sa svojom slikom umjesto sa slikom grada".

Karaula je ocijenio da je Sabi važnija prekogranična suradnja nego suradnja unutar grada, a posebice je naglasio da se donedavno u raspuštenome Gradskom vijeću nije znalo tko je vlast, a tko oporba, što je gradonačelniku odgovaralo jer je uvijek imao krivca za sve nerealizirano.

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙