FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar- molitveni skup potpore braniteljima

Autor: gvin
VUKOVAR, 10. siječnja 2011. (Hina) - Pod vukovarskim vodotornjem, simbolom obrane grada u Domovinskom ratu večeras je održan molitveni skup potpore uhićenim hrvatskim braniteljima Tihomiru Purdi i Veljku Mariću na koji se, prema policijskim procjenama, odazvalo više od tisuću Vukovaraca.

"U nama su danas ranjene obitelji koje su opstale, u nama su srušeni domovi ali smo ih obnovili, u nama su branitelji grada koji su ranjeni ali su preživjeli, u nama su svi branitelji svoga doma i grada, a nedužno su na popisu osramoćeni“, istaknuo je fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova, predvodeći podno vodotornja molitveni skup na kojem su Vukovarci lampionima ispisali ime grada Vukovara te "iscrtali" križ.

Polusatni molitveni skup protekao je mirno i dostojanstveno, a organiziran je temeljem ideje mladih grada Vukovara i u suradnji s braniteljskim udrugama i svećenstvom.

Vukovarski branitelj Tihomir Purda uhićen je 5. siječnja na graničnom prijelazu Županja-Orašje temeljem međunarodne tjeralice, za ratni zločin tereti ga Tužiteljstvo za ratne zločine iz Beograda, a trenutačno se nalazi u pritvoru u Zenici.

Hrvatski branitelj Veljko Marić uhićen je u na granici Srbije i Bugarske u travnju 2010. godine pod sumnjom da je 1991. godine počinio u Rastovcu kod Grubišnog Polja ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

(Hina) xgvin yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙