FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stradalničke udruge za bolju suradnju ministarstava

Autor: gvin
VUKOVAR, 12. siječnja 2011. (Hina) - Ministarstva pravosuđa i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti trebala bi čvršće surađivati, a sve spoznaje Ministarstva pravosuđa vezane za moguće popise hrvatskih branitelja koje se povezuje s ratnim zločinom trebale bi se proslijediti ministarstvu branitelja, a ono obavijestiti branitelje s popisa, rekao je danas u Vukovaru predsjednik Koordinacije stradalničkih udruga grada Vukovara Ivo Kovačić na sastanku tih udruga s gradonačelnikom Željkom Sabom.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izvijestio je Koordinaciju stradalničkih udruga grada Vukovara da će se 15. siječnja, uz proslavu obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u Vukovaru pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića posebno obilježiti i 13. obljetnica završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja. Obilježavanje završetka mirne reintegracije trebalo bi postati tradicionalnim.

"Za Vukovar je završetak procesa mirne reintegracije kao za neke sredine akcije 'Bljesak' i 'Oluja' jer su se nakon završetka reintegracije Vukovarci konačno mogli vratiti u svoj grad", rekao je Sabo.

Predstavnici Koordinacije stradalničkih udruga obaviješteni su i da je grad Vukovar, po uzoru na neke druge sredine, pri Odjelu društvenih djelatnosti osnovao Odsjek za hrvatske branitelje, za čijeg je voditelja imenovan Vjekoslav Karaula.

Na sastanku Koordinacije stradalničkih udruga gradonačelnik Željko Sabo uručio je Slobodanki Purdi, supruzi uhićenoga hrvatskog branitelja Tihomira Purde, novčanu potporu od 3500 kuna za režijske troškove, a troje njihove malodobne djece dobilo je na dar pakete.

Gradonačelnik Sabo joj je rekao kako ima njegovu potporu i potporu svih braniteljskih i stradalničkih udruga.

Slobodanka Purda zahvalila je na pomoći, ističući kako nije uspjela kontaktirati s mužem, koji je u zatvoru u Zenici, no, dodala je, razgovarala je s konzulicom i muževim odvjetnikom koji joj je rekao da "stvari idu nabolje".

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙