FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar obilježava obljetnicu mirne reintegracije

Autor: gvin
VUKOVAR, 14. siječnja 2011. (Hina) - U Vukovaru je danas počeo dvodnevni program obilježavanja 13. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja.

U sklopu obilježavanja vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pustio je u promet u Borovu naselju pet obnovljenih ulica, ukupne dužine 3,4 kilometra, za što je iz prošlogodišnjega gradskog programa za održavanje nerazvrstanih cesta izdvojeno 2,5 milijuna kuna.

Prijepodne je u svečanoj dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru izveden prigodan program u kojem su sudjelovala djeca iz vukovarskih vrtića te kratki koncert vukovarskoga saksofonista Marka Krtinića.

U Ružičkinoj kući održava se i panel-rasprava s temom "Grad Vukovar - 13 godina u miru i toleranciji" na kojoj sudjeluju vukovarski srednjoškolci i njihovi nastavnici.

Glavna svečanost u povodu 13. obljetnice završetka mirne reintegracije održat će se sutra u Hrvatskome domu u Vukovaru, a na njoj će, najavljeno je, biti mnogi sudionici procesa mirne reintegracije kojim je istočna Slavonija vraćena u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Mirna reintegracija hrvatskoga Podunavlja provedana je pod mandatom UNTAES-a .

Pokrovitelj obilježavanja 13. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije je predsjednik Ivo Josipović.

Po najavama vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe, obilježavanje završetka procesa mirne reintegracije trebalo bi postati tradicionalnim.

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙