FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska koalicija za jačanje fiskalne discipline

Autor: lfia
LJUBLJANA, 10. siječnja 2011.(Hina) - Slovenska vlada i predsjednici stranaka vladajuće koalicije održali su u ponedjeljak sastanak namijenjen određivanju prioriteta rada u drugoj polovici mandata aktualne vlade, a premijer Borut Pahor dao je nakon sastanka naglasak na fiskalnu disciplinu kao uvjet za gospodarski oporavak.

"Suglasni smo da postoji politička volja za provedbu mjera fiskalne stabilnosti, kako bi se osigurao održiv gospodarski rast, nova radna mjesta i održivost socijalne politike", izjavio je Pahor, dodavši da građani očekuju usklađeno djelovanje svih faktora u vladi i koaliciji.

Slovenski ministar za europske poslove i razvoj Mitja Gaspari najavio je da će vlada idućih mjeseci predložiti više mjera na području fiskalne politike. S više mjera na području jačanje platne discipline i uređenjem propisa koji se odnose na djelovanje insolventnih poduzeća te propisima s područja djelovanja banaka i kreditiranja poduzetništva, vlada želi potaknuti gospodarski oporavak i rast, naveo je Gaspari nakon sastanka.

Iako se sastanak najavljiivao kao "dan D" za budućnost koalicije uslijed zadnjih nesuglasica u koaliciji, osobito zbog protivljenja koalicijske stranke umirovljenika DESUS mirovinskoj reformi i njenog glasovanja protiv državnog proračuna, izmjene u vladi u ponedjeljak nisu bile na tapetu, ali će se sastanci koalicije idućih dana nastaviti, objavili su slovenski mediji.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙