FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija B&D zadržala povoljnu procjenu Slovenije

Autor: lfia
LJUBLJANA, 5. siječnja 2011.(Hina) - Međunarodna bonitetna kuća Dunn&Badstreet (D&B) u prvom ovogodišnjem izvješću Sloveniji nije smanjila procjenu kreditnog rejtinga, pa se ta država s ocjenom DB2c, koja znači nizak rizik, uvrštava među najsigurnije u regiji, objavili su u srijedu slovenski mediji.

Analitičari B&D-a upozoravaju u izvješću da je umjeren oporavak u Sloveniji i dalje posljedica nešto pojačane potražnje u europskim državama u koje Slovenija izvozi, a ne domaće potrošnje koja je niska zbog vladinih restriktivnih mjera. Po ocjeni agencije B&D, Slovenija je nakon velikog pada BDP-a u 2009. u prošloj godini ostvarila rast BDP-a od oko jedan posto. Umjereniji rast nastavit će se i ove godine sa 2,2 posto, a porast BDP-a od predviđenih 2,8 posto u 2012. zemlju bi vratio na razinu bruto društvenog proizvoda prije izbijanja krize.

Kao kočnice rasta analitičari i dalje spominju slabu dostupnost izvora financiranja, nedisciplinu u platnom prometu, prespore vladine mjere te zaduženost realnog sektora, a posebice spominju teškoće u građevinarstvu, pad kojega je prošle godine bio najveći.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙