FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 8. siječnja 2011. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati:

WASHINGTON - U poštanskom uredu u Washingtonu u petak se aktivirao jedan zapaljivi paket veličine knjige, sličan onima kakvi su u četvrtak aktivirani u dva državna ureda u susjednoj saveznoj državi Marlyand, objavila je policija. TV mreža MSNBC izvjestila je da je paket bio adresiran na Janet Napolitano, ministricu domovinske sigurnosti. Za sada nije poznato da li su incidenti povezani i je li ista osoba poslala sva tri paketa. Policija u Washingtonu u poslijepodnevnim je satima primila dojavu da se u poštanskom uredu u sjeveroistočnom dijelu grada zapalio jedan paket, rekao je njezin glasnogovornik Nicholas Bruel. Nije izviješteno da je netko ozlijeđen, a zgrada je evakuirana.

BRUXELLES - Pregovori o nuklearnim pitanjima između Irana i zemalja grupe 5+1 (SAD, Francuska, Velika Britanija, Rusija, Kina i Njemačka) trebali bi se održati 20. siječnja u Istanbulu, izvijestila je u petak glasnogovornik šefice europske diplomacije Catherine Ashton. "To je datum oko kojega se dogovaramo. Od Iranaca smo dobili pozitivnu reakciju", rekla je glasnogovornica, dodavši kako bi pregovori trebali trajati oko dan i pol. No, iranska agencija Fars u petak navečer prenijela je informaciju prema kojoj će se pregovori održati u Istanbulu 21. i 22. siječnja. Još nema službenog komentara u pogledu te informacije.

ERZURUM - Grčki premijer George Papandreou i turski premijer Tayyip Erdogan u petak su u turskome gradu Erzurumu razgovarali o sve većem problemu ilegalne imigracije te su obojica istaknuli kako daju veliku važnost zajedničkom radu kada je riječ o tom pitanju. Grčka je ovaj tjedan iznijela plan o podizanju ograde na svojoj strani granice prema Turskoj, s obzirom na brojne žalbe prema kojima Turska ne čini dovoljno u sprečavanju prijelaza vala ilegalnih migranata. Turski premijer Erdogan umanjio je značenje ograde, objasnivši da će se ona prostirati na 12,5 km od ukupno 206 km dugačke granice. "Ovo nije mjera koju Turska poduzima protiv Grčke i pogrešno je to gledati na taj način. Kada je riječ o ovome pitanju imamo potpuno povjerenje jedni u druge", rekao je Erdogan, dodavši kako se njegovo stajalište prema problemu ilegalnih imigranata izmijenilo pošto mu je premijer Papandreou kazao kako ih je u Grčkoj također oko milijun.

NIAMEY - Dvojicu Francuza otele su u petak nepoznate naoružane osobe u u glavnom gradu Nigera Niameyu, izjavili su svjedoci. Dvije osobe pokrivenog lica i u turbanima otele su dvojicu Francuza u petak navečer u restoranu u središtu Niameya, izjavili su za AFP namještenici restorana. Otmicu su potvrdili i službeni izvori. Prema navodima jednog policajca, pokrenuta je akcija u cilju "hvatanja otmičara". "Dobili smo tu informaciju i mobilizirali smo sve u Parizu kao i u Niameyu kako bismo ju provjerili", priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.

LONDON - Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange u petak je izvijestio kako će u travnju u Velikoj Britaniji objaviti "vrlo osobnu" knjigu u kojoj će čitateljima ponuditi priču o svojoj borbi čiji je cilj, kako tvrdi, uspostavljanje novih odnosa među narodima i njihovim vladama. "Nadam se da će ta knjiga biti jedan od ključnih dokumenata našeg naraštaja", rekao je Julian Assange. Knjiga će izaći u izdanju male škotske izdavačke kuće Canongate Books iz Edinburgha, s kojom je potpisao ugovor. "U toj vrlo osobnoj knjizi, opisat ću našu borbu čiji je cilj uspostavljanje novih odnosa među narodima i njihovim vladama", rekao je u kratkoj izjavi Assange.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙