FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 12. prosinca 2010. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati:

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama u subotu navečer nazvao je Richarda Holbrookea "izuzetnom figurom američke vanjske politike", te rekao da moli za oporavak kritično bolesnog veterana američke diplomacije. Holbrookeu (69), posebnom američkom izaslaniku za Afganistan i Pakistan, u petak navečer je pozlilo u State Departmentu pa je hitno prebačen u obližnju bolnicu Sveučilišta George Washington, gdje mu je ubrzo dijagnosticirano puknuće aorte i podvrgnut je operaciji koja je trajala 21 sat. U subotu navečer je iz bolnice izviješteno da je Holbrooke stabliziran, ali se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

PRIŠTINA - Na Kosovu su u nedjelju ujutro otvorena birališta za parlamentarne izbore, prve nakon proglašenja neovisnosti u veljači 2008. godine. Oko 1,6 milijuna birača, od kojih 70.000 glasuje prvi put, pozvani su da izaberu 120 zastupnika u parlamentu između 1.265 kandidata istaknutih na 29 lista, od kojih je sedam albanskih i osam srpskih. Dvadeset mjesta u parlamentu namijenjeno je manjinama, od toga deset mjesta za 120.000 Srba koji žive na Kosovu, uglavnom u enklavama na sjeveru zemlje uz granicu sa Srbijom, gdje čine većinu. 2.280 biračkih mjesta u 37 općina bit će otvoreno do 19.00 sati.

STOCKHIOLM - Švedska je policija u nedjelju nastavila istraživati dvije eksplozije što su u subotu potresle središte Stocholma i u kojima je ubijena jedna osoba, a ranjene dvije. Policija se nije izjasnila o mogućoj terorističkoj pozadini eksplozija, ali je potvrdila primitak prijeteće elektronske poruke uoči toga događaja. Stockholmski dnevni list Dagens Hyheter prenio je izjavu prolaznika koji je pokušao pružiti prvu pomoć muškarcu ozlijeđenom u eksploziji. Prolaznik, koji posjeduje temeljna znanja iz medicine, izjavio je da je ozlijeđeni muškarac imao više rana, "kao da mu je nešto eksplodiralo na trbuhu". U eksploziji na križanju ulica Drottninggatan i Olof Palmes Gata uništen je automobil, a nakon toga dogodila se još jedna eksplozija u obližnjoj ulici Bryggargatan, gdje je i pronađeno tijelo muškarca.

RAMADI - Osam osoba, među kojima šestorica policajaca, poginulo je, a dvadeset je ranjeno u nedjelju ujutro u eksploziji autobombe ispred zgrade pokrajinske uprave u Ramadiju, 100 km zapadno od Bagdada, rekao je policijski načelnik Rahim Zaben. "Automobil nakrcan eksplozivom koji je vozio samoubojica eksplodirao je u nedjelju ujutro na policijskoj kontrolnoj točki, 200 metara od zgrade vlade u Ramadiju. Pritom je osam osoba izgubilo život, među kojima šestorica policacajaca i žena, a dvadesetak je ranjeno", rekao je Zaben za novinsku agenciju France Presse.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙