FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orco izrazio zabinutost zbog zadržavanja Otta

Autor: rtom
ZAGREB, 4. siječnja 2011. (Hina) - Upravni odbor grupe Orco, vodeći ulagač u nekretnine u Srednjoj Europi i u turistički sektor u večerašnjem priopćenju izražava duboku zabrinutost što je njegov izvršni dirketor Jean-Francois Ott danas bio spriječen napustiti Hrvatsku i morao čekati ispitivanje lokalnih vlasti u Zagrebu, a da za to, kako se navodi, nisu dati nikakvi razlozi.

Orco je, kako se navodi u priopćenju dostavljenu Hini, u dugotrajnom prijeporu s hrvatskom vladom zbog toga jer Hrvatski fond za privatizaciju nije ispunio svoje obveze prema dioničkom ugovoru s ORCO-om u hotelskom poduzeću "Sunčani Hvar". Zbog prijepora koji traje "Sunačni Hvar" je u blokadi u vrijeme kad je hitno potrebno restrukturirati njegov dug, navodi se u drugom današnjem priopćenju te navodi da je Orco uložio u Hrvatsku, odnosno u "Sunčani Hvar" 480 milijuna kuna (65 milijuna eura).

Izvršni direktor Orco Property Group Jean-Francois Ott večeras je napustio prostorije policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici nakon provedenog obavijesnog razgovora, potvrđeno je u MUP-ovu uredu za odnose s javnošću. Nakon što je napustio sjedište policije Ott je rekao kako je bio na obavijesnom razgovoru te da misli kako je tamo bio u svojstvu svjedoka, kao i da ga je policija pitala neke detalje oko poslovanja u "Sunčanom Hvaru" od 2005. Dodao je da će surađivati s hrvatskom policijom ako za to ima potrebe te da se sve danas dogodilo na osnovi anonimne dojave.

(Hina) pp/rtom ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙