FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHDDR odbacuje optužbe na račun Merčepa

Autor: tmar
ZAGREB, 12. prosinca 2010. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) odbacila je danas, kako ističe u priopćenju, neutemeljene i nedokazane optužbe koje se stavljaju na teret njihovu ratnom zapovjedniku i dugogodišnjem predsjedniku Tomislavu Merčepu.

Iz udruge poručuju kako se Merčepa "već gotovo dvadeset godina proziva za navodne zločine za koje ne postoji niti jedan dokaz" te da mu "nikada nije dana prilika da spere ljagu sa svoga imena".

"Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata su časni i pošteni ljudi, ponosni na stvaranje domovine u kojoj danas živimo, od kojih su mnogi izgubili zdravlje i dijelove tijela i koji čuvaju i baštine uspomenu na svoje poginule i umrle suborce", ističe se u priopćenju udruge čiji su članovi uvjereni da će "Tomislav Merčep izaći kao pobjednik, te da će sve optužbe koje mu se stavljaju na teret biti odbačene jednom zauvijek, a pravi krivci biti procesuirani".

"Svi oni koji poznaju Tomislava Merčepa, potvrdit će njegove visoke moralne vrijednosti, ljubav prema čovjeku i obitelji, a zbog navedenih vrlina je i biran na mjesto predsjednika naše udruge dugi niz godina", navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xmt yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙