FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Preporod o odricanju od božićnice i cipelarine

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Proglasiti božićnim poklonom kolektivni ugovor kojim su zaposlenici u srednjoškolskim ustanovama ostali bez božićnice i mjesnog prijevoza vrhunac je sindikalnog cinizma i najdublje omalovažavanje sviju nas koji radimo u srednjim školama i učeničkim domovima, priopćio je danas Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod.

U priopćenju navodi kako "odricanjem od božićnice i cipelarine Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske vraća dug Vladi Republike Hrvatske koja je ovom sindikatu prethodno omogućila protuzakonito formiranje Pregovaračkog odbora".

"Eliminaciju Sindikata Preporod iz Pregovaračkog odbora zaposleni u srednjim školama platit će s 26 milijuna kuna božićnice i 10-ak milijuna kuna cipelarine. Nikada nećemo saznati jesu li se, kako i koliko "naplatili" visoki državni dužnosnici, od ministra Radovana Fuchsa do ravnateljice Vesne Hrvoj-Šic, koji su operativno odradili protuzakonito formiranje Pregovaračkog odbora", navodi u današnjem priopćenju predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić.

(Hina) pp/xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙