FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladin savjet čestitao na zatvaranju Poglavlja 27

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Vladin Savjet za održivi razvoj i zaštitu okoliša čestitao je danas Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva s ministricom Marinom Matulović-Dropulić na čelu, pregovaračkoj skupini i ostalim suradnicima na zatvaranju Poglavlja 27: Okoliš, priopćio je Savjet.

To je veliko postignuće jer je Poglavlje 27, ističe se u priopćenju, jedno od najopsežnijih i najsloženijih u pregovorima s Europskom unijom.

Savjet podsjeća da je Hrvatska dobila priznanje na Međuvladinoj konferenciji od europskog povjerenika za proširenje Štefana Fülea, koji je izrazio zadovoljstvo jer je Republika Hrvatska obavila golem posao ("tremendous work") te istaknuo kako vjeruje da će Hrvatska bitno pridonijeti napretku Europe u očuvanju okoliša.

Takva priznanja "siguran su dokaz da je briga za okoliš, postignuća u stanju okoliša,... osobna zasluga ministrice Matulović-Dropulić", ističe u priopćenju Savjet, koji podupire njezin rad i izražava spremnost na daljnju suradnju.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙